De dirigent was jarig!

Jimco Zijlstra was 1 maart jarig en mocht de mooie leeftijd van 61 jaar bereiken. Nog lang niet oud genoeg om “When I’m Sixty-Four” van de Beatles, als feestlied te zingen. Dus zongen wij, onder leiding van Gert Kroesbergen, uit volle borst ons nieuwe Feestlied bij binnenkomst van de dirigent. Die was zeer verrast en dankte ons van harte voor deze aubade.
Hij vertelde dat hij voor zijn verjaardag meer dan 500 felicitatie-berichtjes had ontvangen van leden van ons koor, zijn leerlingen, andere familie en vrienden kring. Hij was tot ’s avonds laat bezig geweest ze allemaal te bedanken.

Bij zijn binnenkomst was hij achterin de zaal blijven staan en zei dat het voorin waarschijnlijk beter had geklonken. Hij is van plan, in de toekomst, het koor op verschillende plaatsen in de zaal te gaan beluisteren.Uiteraard werd Jimco nog toegesproken door onze voorzitter Hans Knopperts die hem, namens het koor, een fles “Veen’s kruidenbitter” aanbood met als mededeling: “Als je genoeg hiervan drinkt word je vanzelf een bas”. Hij refereerde ook nog even dat morgen 3 maart, Judith, zijn vriendin die als sopraan regelmatig aan onze uitvoeringen medewerking verleent, jarig is.

Daarna weer over tot de orde van de dag en oefenen voor ons Jubileumconcert en de Dodenherdenkingsdienst.