Als je zingt heb je geen psychiater nodig

Ontwerp-zonder-titel-3-kopie

Zingen bij het Ritmeester-Veenzangers Mannenkoor betekent voor de één het leveren van een muzikale prestatie in teamverband en trots zijn dat dit door het publiek wordt gewaardeerd. Voor de ander is het de gezelligheid, het met mannen onder elkaar zijn, heel belangrijk. Vele vriendschappen zijn door de afgelopen jaren ontstaan en de mannen delen lief en leed en zien om naar elkaar. Vaak ook is het de combinatie van deze twee bovenstaande argumenten wat het voor de mannen aantrekkelijk maakt te zingen bij het RVM. Zingen is emotie, zingen maakt je blij en ontspant. Het is ook daarom dat er wordt gezongen bij feesten, de liefde wordt bezongen, maar ook bij rouw en begrafenissen wordt muziek gespeeld en gezongen, na een avondje zingen kom je altijd blij en met mooie muziek in je hoofd thuis. Als je zingt heb je geen psychiater nodig En toch volwassen mensen die niet op een koor zitten zingen nauwelijks, hooguit onder de douche. Mannen die geïnteresseerd zijn om lid te worden van ons koor zeggen vaak “ik kan niet zingen”, onzin! Iedereen heeft dit natuurlijk instrument bij de geboorte mee gekregen dat door oefening en training van techniek wel beter kan worden. (eigenlijk net als bij voetbal)